[FOTO-VIDEO] Captură impresionantă la Moraviţa. O remorcă ticsită cu ţigări a fost oprită la graniţă

Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 340 de mii de lei au fost confiscate în această dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei de la Moravița. Marfa a fost descoperită în remorca unui camion, condus de un cetățean sârb, în vârstă de 34 de ani. Este vorba de peste 22 de mii de pachete de ţigări, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişioara, Roxana Costache.

„În data de 23.04.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, judeţul Timiş, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetăţeanul sârb J.N., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autocamion, înmatriculat în Serbia, care avea ataşată o remorcă. În urma controlului specific efectuat asupra ansamblului, a fost descoperită și nedeclarată, în plafonul remorcii autocamionului, într-un loc special amenajat, cantitatea de 22.650 pachete cu ţigări, marca Marble, fără marcaje fiscale”.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 339.750 de lei, au fost ridicate în vedere confiscării, fiind luate măsurile legale care se impun.

Roxana Costache a mai spus că și autovehiculul folosit la transportul țigărilor a fost reținut pănă la finalizarea cercetărilor.

(Sebastian Dragomir)