Una din clădirile din comună se află în această perioadă într-un amplu proces de reabilitare și extindere, în cadrul unei finanţări obţinute prin ADR Vest, prin Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Clădirea va fi modernizată energetic, elementele de construcție vor fi izolate termic și vor avea loc intervenții asupra instalațiilor.

Tot în cadrul proiectului, centrul de zi va fi dotat cu echipamentele necesare pentru desfăsurarea activității. Înființarea centrului social de zi va avea loc în clădirea modernizată și extinsă, prin licențierea acestui centru Compartimentului de Asistență Socială și Medical Comunitară aflat în subordinea primarului comunei Slatina-Timiș. În prezent Primăria comunei, prin Compartimentul Asistență Socială si Medical Comunitară este acreditat ca furnizor de servicii sociale de către Ministerul Muncii şi Justiției Sociale.

Investiția totală este de 1,47 milioane de lei, dintre care 1,44 milioane – bani nerambursabili, iar beneficiarul este Primăria Slatina – Timiș. Termenul de implementare a proiectului este 31 august 2021.

Proiectul „Reabilitare și extindere clădire pentru înființare centru social de zi persoane vârstnice” face parte din Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale.

Sursă foto: ADR Vest