[FOTO] Transportatorii de lemne ignoră restricţiile forului judeţean. Localnicii dintr-o localitate din Caraş-Severin îşi fac singuri dreptate

Locuitorii din satul Dalci, comuna Turnu Ruieni ajută, prin implicare directă, la aplicarea măsurilor instituite de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Este vorba despre restricţia de tonaj instaurată la sfârşitul săptămânii trecute, pe DJ 608A, de vineri de la ora 15.00 până luni la ora 06.00, măsură ignorată de transportatorii de material lemnos din zonă.

Amintim că, restricţia a fost instituită prin hotărârea de Consiliu Judeţean Caraş-Severin din 28.02.2017 şi a intrat în vigoare de la 1 martie 2017 pentru o perioadă de doi ani.

Consilierul local al comunei Turnu Ruieni, Nicolae Borlovan a declarat pentru Radio Reşiţa că, deşi instituită măsura nu se respectă. Localnicii au oprit autocamioanele cu lemn şi au sesizat la 112 poliţia şi garda forestieră. Aceştia din urmă au verificat o parte din transporturi care erau ilegale.

Potrivit lui Nicolae Borlovan joi, 9 martie localnicii din Dalci vor avea o nouă întâlnire cu consilierii locali ai comunei Turnu Ruieni şi vor hotărâ printre altele şi remontarea semnului de circulaţie care prevede restricţia de mare tonaj pe strada principală din sat.

În plus, consilierul local susţine că, sursa de poluare a apei din municipiul Caransebeş provine din pârâul Dalci. Autorităţile abilitate spun că în funcție de condițiile climatice apa de pe acest curs vine tulbure și creează o turbiditate prea mare în lacul de acumulare, însă consilierii locali spun că, cauzele nu sunt doar de natură naturală ci scurgerile de uleiuri şi cauciucurile murdare ale utilajelor care exploatează în zonă contribuie la agravarea situaţiei.

Sursa foto: facebook nicuborlovan

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles