[FOTO] Tramvaiul revine în Reșița după 11 ani de pauză

Primul tramvai furnizat de turcii de la Durmazlar a ajuns la Reşiţa și a fost prezentat astăzi de reprezentanții companiei. Primarul Ioan Popa a fost gazda evenimentului și a spus că vorbim de garnituri concepute după ultimele standarde europene. Datele tehnice au fost oferite de directorul general – Durmazlar Machinery, Abdullah Bocan și de managerul de proiect pentru Reșița, Pınar Şenlier.

„Tramvaiele au capacitatea de 135 de pasageri și beneficiază de o climatizare separată pentru pasageri și pentru vatmani. Garniturile au  rampă pentru persoane cu dizabilități, podeaua este la nivel cu peronul, doar că acea distanță este acoperită de o platformă mică ce iese în mod automat afară. Vagoanele sunt dotate cu camere de luat vederi și cu senzori care pot număra pasagerii îmbarcați. Mentenanța și garanția este asigurată pe o perioadă de 5 ani”.

Partea de ticketing, care va fi și înăuntru, în tramvai, modernă, nu vine pe echiparea făcută de dânșii, a spus la rândul său, primarul Ioan Popa. Aceste echipamente vor fi achiziționate într-un alt proiect.

Până în luna august , ar trebui să ajungă la Reşiţa toate cele 13 garnituri, achiziţionate în cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ 25 milioane de euro. În mod normal, tramvaiele at trebui să circule în oraș din primăvara anului viitor, a mai spus primarul Popa.

„Proiectul trebuie să fie finalizat în aprilie, dar noi sperăm să devansăm un pic acest termen. Oricum, ideea este că el nu poate să fie funcțional pe linii până când sunt puse în picioare amândouă stațiile de redresare. Trebuie să avem firul de contact dintr-o parte în alta a orașului, pentru că nu se va putea circula pe tronsoane”.

Tramvaiele sunt bidirecţionale, primele patru vor fi gri cu galben, iar restul – gri cu verde.

Firma Durmazlar realizează tramvaie și componente din 1996, având colaborări cu companii de primă mână de material rulant.

De același autor

Related Articles