[FOTO] Stâlpi amplasați pe trotuar în Băile Herculane

289

Numeroşi localnici şi turişti din staţiunea Băile Herculane reclamă faptul că în trotuarul de la Staţia CFR până în Zona Blocuri sunt încastraţi stâlpii de electricitate, fapt care îngreunează deplasarea pietonilor.

“Am primit şi eu astfel de sesizări la sediul Primăriei. Acest proiect a fost făcut în anul 2009 şi la momentul respectiv aceasta a fost soluţia dată de către proiectant! Eu zic că este un lucru bun construirea acestui trotuar, care va deservi locuitorii şi turiştii care sosesc în staţiunea noastră, întrucât nu a fost niciodată un trotuar de la gară până la Liceul Hercules!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Există soluţii pentru evitarea acestor stâlpi, în acestea nu pot fi puse în aplicare la acest momenţ ne precizează Cristian Miclău:

Bineînţeleş pe viitor noi vom căuta o soluţie alternativă să mutăm acei stâlpi, care nu sunt în proprietatea Primăriei, sunt în proprietatea E-Distribuţie Banat şi probabil că se va merge pe soluţia subterană, dar deocamdată vor rămâne în situaţia actuală!

În urma discuţiilor avute cu cei de la E-Distribuţie Banat s-a ajuns la soluţia de a înlocui un număr de 6 stâlpi care sunt într-o avansată stare de degradare şi prezintă un pericol pentru locuitori, se va ţine cont şi de poziţionarea acestora încât să nu îngreuneze accesul pietonilor pe trotuar!”.

Paul Sever Smadu