Parohia Greco-Catolică din Reşiţa expune spre venerare publică, relicvariul cu moaște ale Sfântului Anton de Padova, în perioada 13-15 iunie.

Sfintele Slujbe se vor desfășura după următorul program, a transmis pentru Radio Reşiţa părintele Ovidiu Popp – parohul Bisericii greco-catolice din Reşiţa Govândari:

Duminică 13 iunie, Duminica a VII-a după Paști (a Rugăciunii lui Isus pentru unitate și a Sf. Părinți de la Niceea). Sf. m. Achilina (†293); Sf. ep. Trifilie (†343); [Sf. Anton de Padova (†1231)].

10:30 – Sfânta Liturghie – Binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor

18:00 – Acatistul Sfântului Anton de Padova

Luni 14 iunie: 09:00 – Sfânta Liturghie – Rugăciuni către Sfântul Anton de Padova

18:00 – Acatistul Sfântului Anton de Padova

Marți 15 iunie: 09:00 – Sfânta Liturghie – Rugăciuni către Sfântul Anton de Padova

18:00 – Acatistul Sfântului Anton de Padova Datorită faptului că, în acest an, sărbătoarea Sfântului Anton coincide cu Duminica a VII-a după Paști (a Rugăciunii lui Isus pentru unitate și a Sfinților Părinți de la I-ul Sinod Ecumenic, de la Niceea), intenția principală de rugăciune este aceea ca, Sfântul Anton să mijlocească darul unității în credință, a tuturor creștinilor.

Din cauza condițiilor actuale, de pandemie, biserica recomandă credincioşilor să nu atingă relicvariul! Aceştia se pot închina la Sfântul Anton cu rugăciuni personale, ca acesta să mijlocească pentru darurile spirituale de care are nevoie fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.