Sera de flori din Reșița, ce aparține de Primărie, asigură şi în vara aceasta legumele pentru bucătăria cantinei sociale a orașului.

Tomate, castraveți, salată, cartofi, ceapă, morcovi,ardei, vinete, spanac, fasole, mazăre și gogoșari sunt doar câteva dintre legumele cultivate. Hotărârea aceasta a apărut ca urmare existenței solariilor neutilizate până în prezent. Astfel, pe toată perioada verii, cantina socială nu va mai fi nevoită să cumpere aceste legume din comerț.

Încă de anul trecut, cei de la gospodărirea urbană au început să folosească plante perene pentru amenajarea spațiilor verzi. Peste 90% din aranjamentele sădite în 2018 au trecut cu bine peste sezonul rece, fiind rezistente la temperaturile scăzute.

„După ce am achiziționat aceste plante perene am început înmulțirea lor și astfel, anul acesta nu vom mai fii nevoiți să cheltuim bani pentru lucrările care urmează să le facem. De asemena, am semănat și plante anuale pe care le vom folosi în aranjamentele florale de pe poduri.

În momentul de față dispunem de două solarii, o seră din sticlă și de terenuri exterioare. Două dintre acestea le folosim doar pentru cultivarea legumelor,”ne-a declarat Raluca Hollschwandner, inginer horticol.