[FOTO] Se mișcă încet, dar…se lucrează la „simfonia lichidă”

De aproape un an, reșițenii nu se pot bucura de un simbol al orașului. Fântâna cinetică din centrul civic este în reparații, lucrări ce ar trebui finalizate în această primăvară, după cum spune primarul Ioan Popa.

Inaugurată la 23 august 1984, fântâna cinetică este opera sculptorului Constantin Lucaci, fiind cea mai frumoasă „simfonie lichidă” din cele 9 fântâni monumentale realizate de maestrul luminii în mai multe oraşe din România: Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Vaslui, Brăila, Giurgiu şi Alba lulia.

„De acum 4 ani am intrat în măruntaiele fântânii. Sub fântână este o încăpere imensă unde sunt motoare, pompe, țevi care erau foarte vechi și ruginite. Le-am schimbat pe toate. Am pus țevi de inox, am pus pompe cu comandă pe calculator, am pus și o capsulă a timpului. Am igienizat  zona respectivă și o vom face zonă vizitabilă pentru cei care vor vrea să vadă cum s-a făcut această lucrare de către maestrul Constantin Lucaci. Acum se lucrează la cuva fântânii pentru că din ea curgea apă în spațiul de la subsol”, a declarat Ioan Popa.

Edilul a mai spus că din această primăvară, fântâna va fi modernizată în integralitatea ei. În plus, în imediata apropiere a fântânii va fi amplasată o statuie a maestrului Constantin Lucaci.

Fântâna din Reşiţa este compusă din două părţi, una fiind alcătuită din 6 elemente şi una dintr-un singur picior cu mai multe braţe. Noaptea este luminată în diverse culori.

De același autor

Related Articles