Despre invitatul emisiunii „Prietenul de la 20:20” , Bogdan Piperiu, regretatul critic de artă, Adrian Stepan afirma:

“Un pictor care în plină putere de creaţie,  dovedeşte nu numai stăpânirea meşteşugului ci, dovedeşte capacitatea de a-şi concretiza gândurile în fiecare lucrare în parte! Are ceva ce nu au foarte mulţi dintre plasticienii noştri. Are o modestie ascunsă sub deviza că a fi modern nu înseamnă a fi ostentativ.Trebuie remarcat un lucru, Bogdan Piperiu are o dominantă în culoare la care nu a renunţat şi cred că bine face, pentru că îl defineşte undeva, îl stabilizează printre cei care încearcă nu să se declare, ci să se manifeste ca optimişti în preluarea realităţii pe care după aceea o transfigurează şi reuşeşte să o investească cu valori umane cum rareori întâlneşti. Mai ales când te afli între două culturi între şcoli, între curente aşa cum este el, pentru că Bogdan Piperiu porneşte de la miniatură, dar în fiecare lucrare, aproape, cochetează cu monumentalul. El se va stabili pe o anumită treaptă a interpretării, însă cred că îl paşte Monumentalul.”

Ce se mai poate adăuga? Faptul că întâlnirea de sâmbătă seara este asemeni unei pânze albe peste care vom pune culorile unor gânduri născute din emoţie şi a unor mărturisiri ce vor lua forma sufletelor noastre

Cu Bogdan Piperiu despre „Reşiţa 250”, despre artă şi pandemie, despre felul cum artiştii au răscolit prin fricile şi anxietăţile unei lumi condamnate la autoizolare şi au scos la lumină tabloul de colecţie al speranţei vindecării prin Frumos!

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ şi însoţiţi-ne în mirajul culorilor sufleteşti dăruite de Artist.

Anca Bica Bălălău