IMG_9556

Câteva sute de persoane, adulţi şi copii, au manifestat astăzi la Reşiţa împotriva avortului, în cadrul unui eveniment intitulat „Marșul pentru viață”, care a fost organizat de asociații care fac parte din mișcarea Pro Vita și de mai multe instituții religioase din urbe.

Acesta a avut loc la orele amiezii şi s-a desfăşurat pe traseul cuprins între Protopopiatul Ortodox Român – Centrul Civic al municipiului de pe Bârzava şi Universitatea „Eftimie Murgu” din urbe.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Lucian – Episcopul Caransebeşului la acest eveniment pro-viață au ţinut cuvântări despre importanța vieții şi au rostit rugăciuni confraţii în preoţie din bisericile ortodoxe şi romano-catolice. Pentru susținerea acestui scop s-au reunit mai multe asociații care alcătuiesc mișcare provita, dar şi administraţia locală şi instituţiile de cultură şi educaţie.

Marșul pentru viață de la Reşiţa se înscrie în marele eveniment dedicat vieții, care are loc în peste 60 de orașe simultan, atât în România, cât și în Republica Moldova și are ca scop apărarea familiei creștine tradiționale și a copiilor, darul lui Dumnezeu și baza unei societăți sănătoase.

În apropierea marelui praznic al Bunei Vestiri, sărbătorită pe 25 martie, Marșul pentru viață a dorit schimbarea unor mentalități pro-avort care domină în societatea și cultura contemporană.

Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, în perioada 1958-2008, în România au fost avortaţi peste 22 milioane de copii, avortul devenind o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare. De aceea, Biserica binecuvântează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naştere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, şi totodată să susţină formarea spirituală a tinerei generaţii, în iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. În mesajul la Duminica Părinţilor şi Copiilor (1 iunie 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat că „Biserica noastră încurajează toate familiile să primească în suflet bucuria de a fi creştini şi de a preţui viaţa în familie, de a se împlini prin naşterea şi creşterea copiilor, în duhul iubirii jertfelnice faţă de Hristos şi faţă de Biserica Sa, preţuind în acelaşi timp istoria şi viaţa poporului român. Acestea sunt repere fundamentale ale unei societăţi sănătoase din punct de vedere spiritual, cu un rol decisiv în formarea şi educarea copiilor, atât pentru viaţa prezentă a societăţii de azi, cât şi pentru a trăi veşnic în iubirea lui Dumnezeu”.

Manifestanții reşiţeni aveau asupra lor pancarte cu mesaje pro viață, precum: ‘Viața este importantă’, ‘Viața începe în momentul concepției’, ‘Regret că nu am devenit părinte’, ‘Lăsați copiii să trăiască’ prin intermediul cărora au transmis mesajul acestui important eveniment.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prezent la eveniment şi consemnează:

 

 

(Hardy Cvoica)