[FOTO] Reşiţenii aruncă molozul la întâmplare. Autorităţile cer o mână de ajutor

Deşeurile rezultate din construcţii sau amenajări interioare trebuie colectate pe baza unui contract de prestări servicii. Aşa spune legea, însă ea este frecvent încălcată de reşiţeni, pe considerentul că au doar 4-5 saci de moloz şi nu merită să achite un astfel de serviciu către oparatorul de salubritate. Aproape în fiecare cartier pot fi zărite astfel de deşeuri, lăsate lângă ghenele de gunoi menajer.

Alexandru Ciati, şeful Poliţiei locale, reaminteşte că se interzice în totalitate depozitarea pe platforme a deşeurilor generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor/apartamentelor proprietate individuală (moloz, faianţă, gresie, cărămizi, obiecte sanitare, uşi, geamuri, sticlă, etc.).

„Aceste deşeuri nu intră în categoria deşeurilor menajere, deci nu fac obiectul contractului încheiat cu operatorul de salubritate. Ridicarea acestora se va face de operator, respectiv SC. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SA., în urma unei comenzi şi achitării contravalorii acestei operaţiuni”.

Poliţia locală cere sprijinul cetăţenilor pentru a-i identifica şi sancţiona pe contravenienţi. Sesizările pot fi făcute la numărul 0255 226515.

(Sebastian Dragomir)