Reşiţenii sunt scandalizaţi de situaţia în care sunt obligaţi sa circule pe unele din străzile oraş. Câteva sunt sub orice critică şi nici măcar nu au legături asfaltate cu trotuarele.

O situaţie de-a dreptul jenantă îi face pe reşiţeni să îşi iasă din minţi la gândul că autorităţile locale îşi bat pur şi simplu joc de ei. Deşi Reşiţa este un oraş plin de istorie acesta arată în unele locuri ca un adevărat ghetou. Lacunele din planurile de reabilitare ale municipalităţii au început să îi enerveze la culme pe reşiţenii care se confruntă cu aceste situaţii în fiecare zi.

Vai de capul nostru, parcă stăm la sat, nu la oraş. În unele zile, locul arată ca o adevărată mlaştină. Este posibil aşa ceva? La oraş arătăm de parcă abia am venit de la câmp?„, a spus pentru Radio Reşiţa unul dintre riveranii blocaţi în noroi.

Situatia nu este deloc una de neglijat pentru autorităţile locale, iar măsurile pentru remedierea acestor capcane sunt imperios necesare. Rămâne de văzut cum, şi mai ales când, se vor sesiza cei în măsură să readucă Reşiţa la ceea ce a fost, cel puţin din acest punct de vedere.

Viceprimarul urbei, Paul Vasile a precizat că zilele acestea poartă discuţii cu Hidroconstrucţia – antreprenorul lucrărilor de apă şi canalizare din Reşiţa şi se va deplasa cu aceştia, punctual, în teren pentru evaluarea situaţiei la faţa locului. Este vorba de lucrări care încă nici nu au fost recepţionate şi sunt deja sub orice critică. Sutuaţii similare cu stărzile din cartierul Dealul Crucii sunt şi în cartierele Câlnic şi Ţerova, dar şi pe străzile 24 Ianuarie, Ciprian Porumbescu şi multe altele.

Sursa foto: facebook Vanessa Munteanu

(Hardy Cvoica)