[FOTO-VIDEO] Radio România Reşiţa a inaugurat expoziţia România 100 – Eu Aleg România!

În Centrul Civic al municipiului de pe Bârzava a fost inaugurată, vineri 21 septembrie 2018, expoziția de panouri „Eu aleg România – Istoria românilor în 100 de momente esenţiale”.

Evenimentul a adus Reșiței o recunoaștere națională, făcând astfel parte din cele 12 oraşe din ţară, cuprinse în proiectul  cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, sub genericul România 100 – Eu aleg România.

La manifestare au fost prezente şi oficialitățile județului, Matei Lupu, prefect, Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin, respectiv Ionuț Popovici vicepreședinte, care au subliniat implicarea radioului în viața socio-culturală a Banatului de Munte, mai ales în Centenarul Marii Uniri. Cei peste două sute reşiţeni prezenţi au fost încântaţi de cele 10 panouri amplasate în centrul civic şi au îmbrăţişat ideea de a marca lansarea campaniei Eu aleg România, cu o plimbare pe biciclete îmbrăcaţi în costume populare, în acompaniamentul Fanfarei din Coştei, Serbia.

 

„Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii, spunea Nicolae Iorga.

Pornind de la această sintagmă, vă invit astăzi să vă alăturați inițiativei Radio România Reșița în a susține demersul nostru inițiat de Radio România prin Eu aleg România-istoria românilor în 100 de momente esențiale, fiindcă suntem cu toții Moștenitorii acestor fapte ale strămoșilor noștri, mai bine spus vă invit „să ne cunoaștem și să ne cinstim părinții”, făcând un scurt itinerar spiritual prin evenimentele şi oamenii de excepţie în Centenarul României, pentru a continua următoarea sută de ani în slujba adevărului și a valorii, conform menirii și vocației editorial a radioului național”, a subliniat managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea.

UPDATE

Studioul Teritorial Radio România Reşiţa invită reşiţenii şi nu numai la lansarea oficială a expoziţiei de panouri „Eu aleg România – Istoria românilor în 100 de momente esenţiale”, o campanie a Radio România dedicată Anului Centenar, vineri, 21 septembrie, de la ora 16.00, la Reşiţa.

În centrul civic sunt expuse 10 panouri în care sunt prezentate 100 de momente istorice ale poporului român, cu imagini şi texte.

Vineri, de la ora 12.00, emisiunea „Pulsul zilei” va fi realizată live, timp de 5 ore, din centrul Reşiţei, acolo unde sunt amplasate panourile expoziţiei Eu Aleg România.

Totul va culmina cu parada costumelor populare pe bicicletă pe traseul Centru – Cartier Lunca Bârzavei şi retur, din cadrul celei de-a doua ediţii SkirtBike Reşiţa, dedicată acum promovării portului popular. La final, în faţa Palatului Cultural va avea loc şi un flashmob organizat împreună cu tinerii de la Ansamblul Bârzava, a declarat managerul postului Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea:

În an Centenar, conştientizăm în mod deosebit că Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai importantă a istoriei româneşti şi, de aceea, acum, la aniversarea a 100 de ani, studiourile teritoriale Radio România vă vor prezenta Istoria românilor în 100 de momente esenţiale pentru a le transmite spre păstrare viitoarelor generaţii.

Nu rataţi expoziţiile organizate de Radio România, în 12 oraşe din ţară, un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, sub genericul România 100 – Eu aleg România.