[FOTO] Primii fulgi de nea pe Muntele Mic aduc şi o surpriză pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Deşi suntem încă în septembrie, pe Muntele Mic au căzut primii fulgi de nea din acest sezon. Horaţiu Buna, un investitor privat spune că în această perioadă, zăpada nu are puterea de a rămâne şi că iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de un strat consistent abia la sfârşitul lunii noiembrie, în cel mai fericit caz.

Zona montană înaltă a căpătat deja straie albe. Ieri după-masă, la ora 15.00 am avut primii fulgi de nea la munte. Nu putem să spunem că a venit iarna, am putea spune că este un episod hibernal. Sfârşitul lunii septembrie încă este prematur pentru a aduce iarna la munte, dar cu siguranţă ne-am bucurat să vedem puţin culoarea albă pe care mulţi dintre noi o aşteptăm.

Urmează o perioadă caldă, acest prim episod va fi şters, zăpada are puterea de a rămâne, în mod normal cu începutul lunii noiembrie, dar, în ultimii ani, decembrie sau chiar ianuarie, a fost perioada în care ne-am bucurat de un strat consistent de zăpadă.

Acum sunt -2 grade, este soare la munte şi avem plafon de nori undeva la cota 1.200 de metri, un fenomen caracteristic pentru toamnă – început de iarnă când deseori plafonul de nori este undeva sub munte şi practic, muntele ajunge cu vedere la marea de nori. Este spectaculos.

Horaţiu Buna a anunţat că iubitorii sporturilor de iarnă vor avea parte de o surpriză. Toţi proprietarii de instalaţii de transport pe cablu de pe Muntele Mic au făcut o asociaţie şi în curând vor veni cu o informaţie mult aşteptată.

De același autor

Related Articles