Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei. Este vorba despre sectoarele A, B, C şi Nodul Rutier Margina, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

O comisie specială a inspectat și a analizat lucrările executate în cadrul acestui proiect şi a admis realizarea  Recepției. Totodată, cu această ocazie a fost semnat și Procesul Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion spune că au fost asigurate toate condiţiile pentru desfăşurarea traficului în bune condiţii.

Deși finalizată încă din decembrie 2016, Secțiunea de Autostradă dintre localitățile Traian Vuia și Margina din judeţul Timiș nu a fost deschisă circulației ca urmare a lipsei șanțurilor de scurgere (rigole ) pe o lungime de aproximativ 3.000 de metri liniari, dar în urma unui raport tehnic întocmit luna trecută de un expert independent s-a considerat că această deficiență nu are impact asupra siguranței rutiere.

Practic, după punerea în circulație a acestui segment de drum rapid, între Sibiu și vama Nădlac 2 mai rămân aproximativ 60 de km fără autostradă ( iar între Margina și Nădlac 2 se va merge pe autostradă -157 de km fără întrerupere).

Foto: DRDP Timisoara