[FOTO] Pompierii români au plecat în misiune internațională

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din vestul țării vin în sprijinul pompierilor din Franța.

8 subofițeri de la ISU Semenic, cu o autospecială de stins incendii, 16 militari din cadrul ISU Timiș, cu 3 autospeciale de primă intervenție și comandă, dar și doi pompieri din Mehedinți fac parte dintr-o misiune internațională în Franța, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure.

Din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița vor participa: plt. adj. șef Olteanu Gheorghe, plt.adj. Nicola Bogdan, plt.adj. Cata Ioan, plt.maj. Lupu Caius, plt.maj. Bursuc Adrian, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș –  plt.adj.șef Rain Ioan, plt.adj. Drăgușin Alin, plt.maj. Sîrbu Ioan.

Aceștia fac parte dintr-un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, în cadrul misiunii de sprijin pe care țara noastră îl oferă, ajutor acordat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Alături de pompierii români intervin și forțe din Germania, Grecia, Polonia și Austria. În sud-vestul Franței, 6.800 de hectare au fost distruse de flăcări și peste 2.000 de locuitori au fost evacuați.

De același autor

Related Articles