[FOTO] Pompierii din Timiş au primit noi echipamente de intervenţie

ISU Timis 3

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș au intrat 4 noi mijloace de intervenție: o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție și două ambarcațiuni. Acestea au fost primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Autospeciala de lucru cu apă și spumă este folosită la stingerea incendiilor în zone greu accesibile, teren accidentat, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat. Este dotată cu un rezervor de apă de 5000 l și unul de spumă de 500 l. Autospeciala este special proiectată pentru utilizare off road. Aceasta a fost alocată Stației de Pompieri Făget urmând a fi folosită și pentru intervenții pe autostradă.

Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție tip STIMPEX ATSI 0215 este destinată misiunilor de salvare ce au loc pe apă, sub apă sau în care este necesară intervenția scafandrilor pentru salvarea persoanelor în mediul rural și urban, punându-se accent pe deplasarea rapidă în diferite medii de teren. Aceasta asigură realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și protecția pe timpul transportului echipajului și echipamentelor.

Autospeciala este dotată cu echipamente de scafandrii, 3 uscate și 3 umede, echipament de prim ajutor, salvări din puțuri, instalații de iluminat și alte echipamente specifice acestui tip de intervenții.

(Sebastian Dragomir)

Foto: ISU Timiş

De același autor

Related Articles