„Ziua Internațională a Poeziei” a fost  serbată astăzi la Reşiţa, de către Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” în parteneriat cu Teatrul de Vest Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și Cenaclul literar ,,Semenicul”.

,,Oraşul cu poeţi”, după cum i se spune municipiului de pe Bârzava,  şi-a sărbătorit mânuitorii de condei în fata Palatului Cultural  împreună  cu elevi ai colegiilor naționale ,,Traian Lalescu”, ,,Diaconovici Tietz” și ,,Mircea Eliade” din Reșița,  care au citit alternativ poezii din creaţile regretaţilor Ion Chichere şi Gheorghe Zincescu,  readucând astfel în memoria concitadinilor versurile lor.

Evenimentul a fost unul de suflet şi  s-a bucurat de girul unor oameni de cultură din judeţ cum ar fi: Clara Maria Constantin, Gheorghe Jurma, Liubiţa Raichici, Erwin Josef Ţigla, Iacob Roman, Nicolae Sîrbu, Doru Vasiuţ, Ion Ştiubea, Alexandra Ghorghiu, Costel Simedrea,  N.D. Vlădulescu,Iulian Barbu, Petru Bungărzan şi  Cristian Bistriceanu.

Managerul Bibliotecii  Judeţeane ,,Paul Iorgovici” din Caraş Severin, Clara Maria Constantin, iniţiatorul principal al manifestării, a reuşit să demonstreze prin acest eveniment că poezia nu are vârstă, este o stare de spirit care uneşte generaţiile de cititori sau  poeţi, dar poate fi şi un semn al omagiului adus celor ce şi-au dedicat viaţa condeiului.

,,Ziua Internaţională a Poeziei” este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susținute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999.

Anca Bica Bălălău