Turiştii care vizitează staţiunea Băile Herculane sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseul  spre Crucea Albă, care este afectat de fenomenul îngheţ-dezgheţ din această iarnă.

Unul dintre cele mai populare trasee turistice din împrejurimile staţiunii Băile Herculane – cel spre Crucea Albă – este afectat de fenomenul îngheţ-dezgheţ din această iarnă, îngreunând accesul spre Cruce.

„Sfătuim turiştii să nu se aventureze pe un traseu chiar important din împrejurimile staţiunii Băile Herculane şi anume spre Crucea Albă, deoarece chiar înainte de ajunge la Cruce s-a surpat terenul şi probabil se mai adânceşte din cauza fenomenelor din perioada aceasta! Se ajunge, dar foarte foarte greu!”, a precizat exclusiv pentru RADIO ROMÂNIA REŞIŢA  Codruţ Pârvu – specialist în cadrul Administraţiei Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Rangerii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei vor reface acest traseu, care este solicitat pe toată durata anului, însă condiţiile meteorologice din această perioadă nu permit ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii. „Clar că vom lua măsuri, aşteptăm să se termine această perioadă şi în primăvară – până când va fi un flux mare de turişti în zonă – sperăm să reconstruim acest traseu”, ne-a declarat Codruţ Pârvu.

Locul de intrare în traseu din DN 67 D este în prezent semnalizat corespunzător, însă mai sunt turişti care pornesc spre Crucea Albă, în ciuda tuturor avertismentelor. „Am instalat la intrarea în traseu nişte plăcuţe avertizoare şi i-am sfătui pe turişti – fiind şi zăpadă, şi gheaţă – să nu încerce să ajungă chiar până la Crucea Albă!”, ne-a spus reprezentantul Parcului Naţional Domogled- Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU