Monumentele de cult şi patrimoniul industrial reprezintă valorile incontestabile ale judeţului Caraş-Severin, a precizat pentru Radio Reşiţa dr. Liubiţa Raichici – şeful Direcţiei pentru Cultură la vernisajul expoziţiei dedicate Zilelor europene ale patrimoniului.

Cele peste 900 de astfel de obiective au fost identificate şi prezentate pe simezele instituţiei de cultură din municipiul Reşiţa publicului interesat de arheologie, istorie, artă şi tradiţii:

Evenimentul a avut ca scop punerea în valoare a monumentelor istorice, siturilor arheologice, colecțiilor de artă şi meșteșugurilor tradiționale, permițând totdată cetățenilor să învețe despre patrimoniul cultural comun.

Cu acest prilej a fost lansat şi un ghid bilingv româno-englez despre cetăţile medievale din Banat, lucrare semnată de dr. Dumitru Ţeicu – directorul Muzeului Banatului montan din Reşiţa.

Ministerul Culturii a susţinut evenimentul prin trimiterea unui pachet cu baloane inscripţionate, a mai spus dr. Liubiţa Raichici. (Hardy Cvoica)

Foto: Radio Reşiţa