[FOTO] Pârjol în Mehedinţi. Aproape 200 de hectare au fost mistuite de flăcări

354

Aproape 200 de hectare de teren au fost afectate de flăcări, în urma incendiilor de vegetație uscată, înregistrate în ultimele zile în Mehedinţi. În total au fost 33 de focare, spun reprezentanţii ISU Drobeta.

Pentru stingerea loc au fost mobilizaţi peste 200 de pompieri, unii dintre ei fiind chemaţi chiar din zilele libere, declară sublocotenent Ramona Nistor.

„Peste 200 de pompieri cu autospeciale şi mijloace tehnice au fost angrenaţi în misiuni de stingere a arderilor necontrolate. În unele zone, acolo unde incendiile s-au manifestat pe suprafeţe mari şi în zone greu accesibile, personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni”.

Două dintre incendii au produs pagube materiale însemnate. Flăcările scăpate de sub control au cuprins anexe gospodăreşti, plantaţii de pomi fructiferi şi viţă-de-vie, plante furajere, dar şi un adăpost de animale, în localităţile Ghelmegioaia şi Tâmna.
Pompierii mehedinţeni fac apel către cetățeni să nu desfăşoare acțiuni de igienizare a terenurilor prin incendiere, mai ales în perioadele cu vânt, și să respecte recomandările transmise de autorități.

Conform legii, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.