[FOTO] Padoc din Moniom vandalizat de persoane necunoscute

Peste două tone şi jumătate de hrană de cea mai bună calitate pentru patrupedele găzduite într-un padoc din cartierul Moniom al municipiului Reşiţa au fost sustrase în noaptea de duminică, 2 spre luni, 3 aprilie prin forţarea porţii de acces şi vandalizarea magaziei în care a fost depozitată aceasta.

Corina Turcu – coordonatorul padocului şi reprezentantul asociaţiei “Lăbuţe prietenoase” pentru Radio Reşiţa:

Acum câteva zile am primit o donație importantă de hrană pentru adăpostul nostru de la prieteni dragi ai asociație din Germania, care periodic ne susțin cu donații în hrană și alte lucruri necesare și am făcut o postare, este adevărat, pe facebook. Am postat să le mulțumim oamenilor, iar noaptea trecută ne-am trezit cu adăpostul vandalizat. A fost sustrasă o cantitate importantă de hrană, treisferturi din ce am primit și un generator pe care îl foloseam să scoatem apă ca să folosim la câini. Am anunțat poliția, au fost oamenii și-au făcut datoria, au luat amprente, dar am avea rugămintea pe care o adresăm cetățenilor Reșiței și din împrejurimile oraşului dacă li se oferă spre cumpărare această mâncare la prețuri derizorii să ne anunţe. Vă spun că, mâncarea a fost de foarte bună calitate. Probabil că pentru altceva nu au luat-o decât să o vândă și probabil că vorbim de niște prețuri derizorii, ca să facă un leu de sărbători. Am avut și mâncare dietetică și mâncare senzitivă pentru stomac, mă gândesc eu că doar acesta a fost scopul de a face rapid bani, că altfel cine să fure așa o cantitate de mâncare pentru câini să facă ce anume cu ea. Sunt în jur de două tone şi jumătate de harnă uscată şi umedă și oarecum au dus-o de acolo cu mașina, cu un microbuz sau cu un papuc. Nu avem paznic la locaţie. Eu am plecat duminică la ora 13.00 de acolo şi totul era ok. Avem o cameră de supraveghere dar este pe țarcuri pusă şi nu este semnal în zonă și aşa că nu am putut să o învârtim. Ea este pusă pe țarcuri ca să supraveghem câinii. Oamenii au ştiut de ajutoare pentru că am făcut o postare, dar de fiecare dată postăm când primim hrană ca să mulțumim acelor oameni care se chinuie să ne adune mâncare și trebuie să vadă că şi ajunge la noi la adăpost și menţionez că nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva. De 3 ani funcționăm ca asociaţie şi avem adăpostul de la Moniom. El nu este la drum, ci la un kilometru de la şoseaua principală. Este o zonă mai puțin circulată pentru că sunt sălașe în locaţia respectivă. Am făcut solicitări și la cei din zonă care au camere de supraveghere și vor pune poliției la dispoziție înregistrările, dar nefiind locuite, nu a văzut nimeni nimic. Suntem înconjuraţi de dealuri. Fac un apel către cetățenii cărora li se oferă spre a cumpăra hrană la un preț mai mic, să nu o cumpere și eventual să anunțe organele de poliție, dar ne pot anunța și pe noi la numărul de telefon: 0728.972.660. Am speranţa că poliţia îşi va face treaba şi îi va identifica pe făptaşi“.

Corina Turcu a mai subliniat că, bănuie că persoanele neidentificate până la această oră au mai fost în locaţia respectivă cu altă ocazie pentru că şi câinii le-au permis accesul în incintă, după care o parte dintre blănoşii găzduiţi de ceva timp în padoc au dispărut fără urmă.

Amintim că, de mai bine de trei ani, padocul de la Moniom găzduieşte peste 70 de animale, în mare parte câini părăsiţi de stăpâni sau recuperaţi de pe domeniul public.

Sursa foto: Corina Turcu   

De același autor

Related Articles