[FOTO] Operaţiune de salvare pe Dealul Cetăţii din Deva

Pompierii, jandarmii şi salvamontiştii au intervenit în această dimineaţă pentru salvarea unui tânăr blocat pe un versant de pe Dealul Cetăţii din Deva. Acesta se afla la aproximativ 20 de metri deasupra solului, neechipat pentru căţărare. Alerta a fost dată în jurul orei 8.00, de un echipaj al Poliţiei Locale. Tânărul de 21 de ani, a fost reperat de poliţiştii locali deoarece acesta striga după ajutor.

„Un echipaj al Detaşamentului de pompieri Deva, în componenţa căruia intră şi un pompier instruit şi în domeniul salvărilor de la înălţime, precum şi pompierii SMURD s-au deplasat la locul indicat. Un echipaj de jandarmi, o echipă de salvamontişti precum şi un specialist în alpinism au fost solicitaţi, de asemenea, la locul incidentului. Salvatorii au coborât în rapel până la tânărul blocat, l-au asigurat şi l-au adus în siguranţă la sol” se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Victima a fost preluată de pompierii SMURD care i-au verificat starea de sănătate şi au transportat-o la UPU Deva. Tânărul era slăbit şi prezenta puternice crampe musculare.

(Sebastian Dragomir)