[FOTO] O zi de Bike Share la Reșița: lanțuri și cricuri rupte, faruri lipsă, frâne blocate

La o zi de la lansarea sistemului de BIKE SHARE din Reşiţa, serviciul a fost blocat temporar. Motivul? După 24 de ore de funcționare, 10 biciclete au suferit defecțiuni (lanț de schimbător rupt, frâne blocate, fir smuls de la schimbătorul de viteze, cric rupt, faruri rupte sau lipsă, zgârieturi).

De asemenea, Poliția Locală s-a implicat în 3 acțiuni de căutare a unor biciclete care nu au fost returnate în cele 4 ore de închiriere prevăzute în regulament.

În zona Victoria s-a constatat folosirea total iresponsabilă a bicicletelor, punând în pericol atât biciclistul cât și cetățenii, în sistem s-au înregistrat rulaje de peste 40 km/h, iar cetățenii au sesizat folosirea improprie a acestora: 3 persoane pe aceeași bicicletă, sărituri de pe borduri sau mers pe o singură roată.

În aceste condiții, se sistează utilizarea bicicletelor până la implementarea în sistem a inregistrarii cu un card bancar, de unde va fi reținută o garanție de utilizare care va fi returnată dacă bicicletele nu suferă pagube în urma utilizării.
Într-o postare pe facebook, Primăria Reșița își cere scuze cetățenilor responsabili, care s-au bucurat de acestă noutate într-un mod civilizat.

foto facebook – Primăria Reşiţa