[FOTO-AUDIO] O sută de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, depistat de comisarii Gărzii Forestiere Timişoara pe raza Ocolului Silvic Reşiţa

În perioada 11-15 mai 2020 Garda Forestieră Timișoara a efectuat un control tematic pe raza Ocolului Silvic Reșița din județul Caraș-Severin. S-au efectuat inspecții de fond pe 80% din suprafața ocolului. În urma acestor verificări au fost identificate tăieri ilegale, parte din aceste pagube au fost identificate pe suprafața parchetelor reprimite.

Conform comisarului şef Amar Ienea au fost înregistrate 3 infracțiuni silvice în sarcina titularilor de canton. Volumul tăiat ilegal constatat a fost de 99,95 mc cu o valoare totală a prejudiciului de 32.840 lei.

Pentru nereguli referitoare la neîntreținerea limitelor parcelare, nerespectarea tehnologiilor de exploatare și reprimirea necorespunzătoare a parchetelor din producția anului 2019, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei și au dispus măsuri de remediere.

Comisarul şef al Gărzii Forestiere Timişoara, Amar Ienea pentru Radio Reşiţa:

Amar Ienea

Sursa foto: Garda Forestieră Timisoara

Cele mai citite

Related Articles