Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma a pus gând rău celor care nu păstrează curăţenia. El s-a şocat de ce a văzut în timpul unei vizite în cartierul Oraşul Nou pentru a decide zonele de unde va începe campania de igienizare.

Am rămas consternat de lipsa de bun-simţ şi bună creştere a unor cetăţeni. Este foarte uşor să dăm vina pe vecini când de fapt toţi suntem vinovaţi pentru modul jalnic în care arată oraşul din punctul de vedere al curăţeniei, scrie Adrian Torma pe pagina sa de Facebook.

Mare a fost mirarea să vadă că o doamnă aruncă o oală plină cu resturi alimentare pe geam, un alt domn şi-a curăţat teracota şi a aruncat în parcare deşeurile. Şi exemplele ar putea continua… Un cetăţean „gospodar” şi-a golit butoiul de varză pe zona verde.

Din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru …. oraşul este mizerabil „datorită”,  în primul rând, al cetăţenilor. Primăria nu poate fi prezentă peste tot şi amenzile nu suplinesc lipsa de bun-simţ. Din poziţia de primar eu pot să vreau să transformăm oraşul într-o oază de curăţenie, dar fără ca toţi cetăţenii să simtă această responsabilitate nu o să reuşim.

Primăria Moldova Nouă, împreună cu Poliţia Locală, va începe o campanie de conştientizare, informare şi amendare acolo unde este nevoie, a cetăţenilor care nu înţeleg că pe lângă drepturi avem şi obligaţii.