[FOTO] Moştenitorii României, de la Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa, iubesc tradiţiile şi spiritul bănăţean

În Banatul de Munte Moştenitorii României ştiu că un popor fără tradiţii este un popor fără viitor şi îşi asumă păstrarea, conservarea şi promovarea tradiţiilor sprijiniţi de dascălii lor, de părinţi , dar şi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa alături de care organizează joi 14 martie, ora 18 un moment folcloric inedit prilejuit de ciclul festiv de primăvară.

Cu acest prilej, elevii clasei a II-a B vor prezenta un spectacol cu măşti de primăvară unde cele două momente-cheie „nunta“ şi „priveghiul“ de pe Valea Căraşului vor reprezenta punctul de interes al evenimentului.

De Zăpostit, pitorescul obicei al Făşancului este sărbătorit şi în mediul urban, după un scenariu ce aparţine domnului profesor din învăţământul primar, Costa Moatăr. Scenariul este cules, de fapt, din zonă şi adaptat pentru elevii dumnealui.

O contribuţie esenţială în pregătirea manifestării au şi părinţii copiilor ce iubesc tradiţiile şi spiritul bănăţean din zona de munte, pentru că neamul este o comunitate de sânge, tradiţii, spaţiu şi destin… copilul  este încadrat în familie şi neam prin sânge, tradiţie şi destin. Aceste legături nu le poate rupe nimeni decât rupând legile fireşti.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a Instituţei.

Anca Bica Bălălău

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles