S-au finalizat lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe drumul județean DJ 571G, din DJ 571B până în localitatea Bănia, pe o lungime de 3 km. Acestea au fost finanțate din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin și au o valoare de 2.422.367,31  lei, sumă ce cuprinde atât atât lucrările propriu-zise cât și partea de proiectare și avizare a acestora.

Lucrările au presupus creșterea capacității portante a drumului prin executarea unor noi straturi rutiere și lărgirea părții carosabile. De asemenea s-au amenajat podețele, intersecțiile cu drumurile laterale și s-au executat marcaje rutiere.

Tot pe drumul județean DJ 571G se lucrează, în această perioadă, la obiectivul ”Reabilitare DJ 571G , L=7,249 km, Gârbovăț – Lăpușnicu Mare, 4 tronsoane”, aflat în faza execuției terasamentelor.

Finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, investiția are o valoare de  11.937.384,45 lei și presupuneo structură rutieră nouă cu îmbrăcăminte asfaltică, lărgirea părții carosabile, dispozitive de scurgere a apelor (șanțuri și podețe  de descărcare) precum și dispozitive noi pentru siguranța circulației (parapete, indicatoare).

Cele două obiective completează lucrările efectuate în anii anteriori în intravilanele localităților de pe traseul DJ 571G și astfel, după finalizarea proiectului PNDL, locuitorii din Bănia, Gârbovăț, Dalboșeț și Lăpușnicu Mare vor putea circula în condiții civilizate pe întreg drumul județean.