bacalaureat (1)

Din totalul celor 436 de elevi înscrişi în sesiunea de toamnă în cele trei centre de examinare din judeţul Caraş-Severin, Caransebeş, Oraviţa şi Reşiţa, la prima probă scrisă, susţinută astăzi la limba şi literatura română, au fost prezenţi 349 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 4 au fost eliminaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Ion Moatăr.

Elevii de la profilul real şi tehnologic au primit un text la prima vedere din romanul “Rusoaica” de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doilea, ei trebuiau să redacteze un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate, iar la ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a trebuiau să scrie un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text studiat.

Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din romanul “Lydda” de Duiliu Zamfirescu şi romanul postbelic la subiectul al treilea.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a stat de vorbă cu câţiva dintre elevii participanţi, dar şi cu susţinătorii acestora:

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului va continua mâine cu proba scrisă la limba maternă, primele rezultate fiind afişate luni, întâi septembrie, urmând ca cele finale să fie aflate la data de 4 septembrie, a mai spus Ion Moatăr.

(Hardy Cvoica)