Jandarmii cărășeni își sărbătoresc ziua armei în centrul civic din Reşiţa. Cu ocazia aniversării celor 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, sunt organizate mai multe activități pe platoul din faţa Prefecturii.

Ceremonia a debutat cu onorul dat prefectului de Caraş-Severin, Matei Lupu, iar apoi s-au dat citire mesajelor premierului Viorica Dăncilă, respectiv al ministrului de interne Carmen Dan.

Un alt moment important a fost avansarea în gradul următor al militarilor cu rezultate bune. Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin, colonel Alexandru Tobă a acordat şi mai multe diplome militarilor care s-au remarcat în misiuni.

În prezenţa a câtorva sute de persoane, majoritate copii, au fost prezentate exerciții demonstrative cu câinii de serviciu, arte marțiale și intervenție profesională, precum şi o demonstaţie a trupelor speciale.

Tot în centru a fost amplasată o tiroliană care a fost folosită de copii, sub supravegherea jandarmilor montani din Văliug.