[FOTO] Jandameria Montană – o structură de elită a MAI

Ziua de 5 octombrie 2001 reprezintă momentul înființării Jandarmeriei Montane, dată la care conducerea Jandarmeriei Române a aprobat constituirea unei unități specializate cu misiunea principală de a salva vieți, dar și pentru a proteja natura. Astăzi se împlinesc 20 de ani de când a luat fiinţă această structură.

În Caraş-Severin, primele misiuni au început în anul 2005, moment în care s-a conturat prima formaţiune montană în zona Semenic.

Jandarmii montani sunt special pregătiți, antrenați şi dotați în vederea executării misiunilor de căutare şi salvare a persoanelor aflate în pericol, dar și pentru misiunile de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice, ei acționând pentru prevenirea încălcărilor normelor legale și protecția mediului înconjurător.

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin funcționează în acest moment trei posturi montane, respectiv Postul de Jandarmi Montan Văliug, Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic și Postul de Jandarmi Băile Herculane.

De-a lungul anilor, jandarmii montani cărășeni au dat dovadă de pasiune și dăruire, bilanțul la ceas aniversare este: misiuni de căutare – salvare 100% îndeplinite.

Detalii amănunţite despre misiunile în care sunt angrenaţi jandarmii veţi afla miercuri, de la ora 14.15, în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine!”, împreună cu şeful Postulului Montan de Jandarmi Muntele Mic, Adrian Crepela, şeful Postulului Montan de Jandarmi Văliug, Răzvan Moşoarcă şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Marius Săndulescu.

La mulți ani jandarmilor montani!

De același autor

Related Articles