[FOTO] Ioan Popa: „reintroducerea tramvaiului va aduce beneficii incomensurabile pentru următorii 20-30 de ani!”

În Reșița va începe în curând implementarea fazei a treia din cadrul proiectului de reintroducere a tramvaiului în oraș.

Primarul Ioan Popa și Emanuel Iohan Reitmaier – director tehnic infrastructură zona Vest a societății PORR au semnat, astăzi, contractul pentru realizarea terminalui intermodal pentru optimizarea transportului public în municipiu. Edilul spune că are emoții, dar este încrezător că întregul proiect va fi realizat la termen.

„PORR a înțeles importanța realizării în totalitate a proiectului de tramvai și a dimensionat oferta. Am reușit să cădem de comun acord și iată, semnăm această fază trei. Avem, practic închis tot proiectul. Rămâne să punem presiune pe cei care muncesc și să reușim să-l finalizăm într-o perioadă de timp care să nu ne pună în pericol atragerea de fonduri europene”.

Această ultimă fază a proiectului presupune printre altele, amenajarea depoului de tramvaie, o clădire pentru gararea autobuzelor electrice, amenajarea de stații de-a lungul traseului, parcări, sistematizare, semaforizare și dotare cu mobilier urban. Contractul are o valoare de peste 51 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de un an.

Reprezentantul PORR a menționat că există o bună colaborare cu beneficiarul. Iohan Reitmaier explică: „la nivel național este un proiect mediu, iar la nivelul diviziei noastre locale pe zona de vest este un proiect mare. Păstrarea termenului contractual este pentru noi un MUST. Echipa din cadrul Primăriei este foarte implicată, la fel ca și constructorul, în a ne atinge target-ul comun”.

Primarul Ioan Popa a mai precizat că municipalitatea pune la dispoziție  un cămin în incinta Liceului Traian Vuia, cu peste 100 de locuri de cazare, în eventualitatea în care cei de la PORR vor să își suplimenteze personalul.

De același autor

Related Articles