[FOTO] Ioan Popa: Am fost minţiţi de cei de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin!

Primarul Reșiței vrea ca cetățenii municipiului să colecteze, cât mai repede, deşeurile selectiv. În această lună, vor fi amplasate peste o mie de containere diferenţiate pe fracţii de deşeu, spune Ioan Popa. În momentul de faţă, situaţia este una ingrată, afirmă primarul, arătând cu degetul către Consiliul Judeţean, cel care a implementat proiectul Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin.

„Suntem minţiţi de la Consiliul Judeţean că se deschide deponeul (n.r. de la Lupac) în octombrie, după aceea că se deschide în martie, iar acuma s-a avansat un alt termen, octombrie 2017. Noi suntem fortuiţi să îl luăm de aici şi să-l transportăm la Oradea”.

Din Reşiţa se colectează lunar, în medie, 1400 de tone de gunoi. Ioan Popa spune că în următoarele două săptămâni vor fi ampasate în oraş 1080 de containere de colectare selectivă. „În cazul în care reuşim să reciclăm 2-300 de tone, pe acele cantităţi nu plătim. Şi mai este un lucru. Dacă vom recicla 20% din ceea ce colectăm, suntem păsuiţi de anumite plăţi”, a afirmat primarul în ședința Consiliului local.

Edilul ameninţă cu amenzi usturătoare pentru cei care nu se conformează noului sistem de colectare. De asemenea, vor fi sancţionaţi aspru cei care sustrag deşeurile sau distrug containerele.

(Sebastian Dragomir)