Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

În această seară, de la ora 22:15, la emisiunea Boema ne întâlnim un om de suflet pentru care Banatul de Munte etern, european  și românesc înseamnă Acasă unde a fost dintotdeauna și n-a plecat niciodată”,Codruţ Anca !

Domnia sa este inițiatorul și realizatorul principal al simpozionului intitulat „Costumul popular și identitatea românilor“, în calitate de  director executiv al Asociației Culturale „Centrul Cultural Carașul“ din Grădinari, județul Caraș-Severin, ce se va desfăşura sâmbătă 20 martie ora 17:00, online.

La acest eveniment  participă români din 10 țări și parteneri din mass-media locală, națională și internațională.

Organizatorii manifestării culturale sunt: Primăria și Consiliul Local Grădinari, Centrul Cultural „Carașul“ din Grădinari, Grupul de publicații „Valea Carașului“ – revistele „Scripta Manent“ și „Carașul“. Co-organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Manifestarea va avea loc pe aplicația Google Meet.

Simpozionul „Costumul popular și identitatea românilor“ are ca obiective promovarea acestui element identitar – costumul popular – și o mai bună punere în valoare a acestuia în contextul globalizării.

Participarea personalităților culturale invitate, a oficialităților și a mass-mediei vor asigura atât o vizibilitate adecvată evenimentului cât și o contribuție notabilă în vederea conservării patrimoniului cultural românesc.

Despre acerastă manifestare, dar şi despre istoria locurilor unde s-a născut sau despre proiectele cu românii din Banatul Istoric vom afla de la distinsul nostru invitat la emisiunea Boema, miercuri 17 martie!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău