[FOTO] Infracțiuni și contravenții constatate de polițiștii bocșeni

Final de săptămână plin pentru polițiștii orașului Bocșa. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.06, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe strada Ioan Marcu din Bocșa s-a produs un accident rutier fără victime.

La fața locului, polițiștii au găsit 3 autoturisme avariate, 2 aflate în parcare, cu avarii în partea laterală și cel de-al treilea abandonat în apropiere, despre care s-a stabilit că ar fi fost sustras de pe o stradă învecinată.

În aceeași noapte, la ora 05.30, polițiștii au identificat pe strada Ion Vidu, din Bocșa, 2 tineri de 17 și 21 de ani, din localitate, bănuiți de comiterea faptelor. De asemenea, la locul depistării, polițiștii au găsit un alt autoturism sustras, cu care cei doi tineri s-ar fi deplasat pe raza orașului. Bărbatul de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie categorie de vehicule. În continuare polițiștii l-au condus la spital, unde, în urma prelevării mostrelor biologice, s-a stabilit că bărbatul consumase o substanță psihoactivă
(THC). Din verificări s-a stabilit că cei 2 bărbați ar mai fi sustras în aceeași noapte, un al treilea autoturism, parcat pe strada Mihail Gașpar, pe care nu ar fi reușit să-l pornească, împingându-l și abandonându-l la o distanță de 150 de metri.

Polițistii au întocmit dosar penal, iar bărbatul de 21 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând a fi prezentat procurorului pentru dispunerea de măsuri legale.

Material lemnos transportat fără documente legale, confiscat de polițiști

Azi-noapte, la ora 02.10, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bocșa au oprit pentru control, pe strada Republicii, din localitate, un microbuz încărcat cu 2,7 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de transportat. În microbuz nu a fost găsit niciun motofierastrău, conducătorul auto de 21 de ani susținând că ar fi încărcat lemnele din pădurea comunei Doclin, găsite la margine de drum.

În aceeași noapte, la ora 01.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel 112, de către un apelant anonim despre faptul că ar fi auzit zgomot de drujbă în zona Berzovia-Ersig, la aproximativ 15 km de orașul Bocșa. Din verificările efectuate s-a stabilit că apelul ar fi fost efectuat de un vecin al bărbatului de 21 de ani, cu scopul de a dirija patrula de poliție în altă direcție, microbuzul încărcat cu material lemnos fiind oprit, însă, de polițiștii aflați într-un filtru rutier.

Materialul lemnos, lemn de lucru din specia cer, a fost ridicat și predat în custodie unui pădurar de la Ocolul Silvic Bocșa Română, urmând a fi stabilită proveniența acestuia. Polițiștii continuă verificările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptei.

Bărbatul de 21 de ani a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De același autor

Related Articles