[FOTO] Incendiu devastator în Caraş-Severin. O femeie de 99 de ani a pierit în flăcări

Focul a fost anunţat în jurul orei 5.00, când sătenii au observat că un imobil este cuprins de flăcări. În momentul în care au ajuns pompierii militari ai Secţiei de Pompieri Oraviţa, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, iar plafonul acesteia era prăbuşit.

„La locul evenimentului au intervenit 3 autospeciale cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 16 subofiţeri şi un ofiţer, care au luptat cu flăcările aproximativ 3 ore. Din nefericire, după lichidarea incendiului, s-a constatat că proprietara locuinţei, în vârstă de 99 de ani, nu a reuşit să iasă din casă şi a fost găsită decedată”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Elena Tarla.

Incendiul se pare că a izbucnit de la un coş de fum neîntreţinut corespunzător.

Probleme au apărut şi în utilizarea gazelor naturale. De la începutul anului, 3 persoane din localitățile Reșița și Valea Bistrei și-au pierdut viața din cauza intoxicărilor cu monoxid de carbon. Curăţarea coşurilor de fum de două ori pe an şi neutilizarea aragazurilor ca sursă de încălzire sunt măsurile care ar fi putut preveni aceste tragedii. De asemenea, montarea detectoarelor poate semnala prezenţa gazului sau a monoxidului de carbon şi de aceea este recomandată atât în instalaţiile noi, cât şi în cele vechi.

(Sebastian Dragomir)