[FOTO] În Vama Nădlac 2 a fost implementat un proiect pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor!

Sistemul constă în preselectarea traficului și dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar, spune purtătorul de cuvânt al Direcției Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara, Alina Sabou.

„Timp de o lună este în perioada de calibrare și îmbunătățire a algoritmilor de selectare un sistem nou de preselectare al autocamioanelor pe o a treia bandă, pe sensul de ieșire din țară. Sistemul constă în preselectarea traficului, în funcție de numărul de axe și greutatea tirurilor, și dirijarea circulației pe banda deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2, sensul de ieșire. Cu ajutorul unor senzori de cântărire dinamică, montați pe sectorul de autostradă înainte de vama Nădlac 2, se determină tonajul tirurilor și, ulterior, la intrarea în terminal, sunt direcționate, prin mesaje afișate pe un ecran, către cele trei benzi. Pentru ca traficul să fie fluent pe această nouă bandă, șoferii trebuie să respecte indicațiile de pe panoul cu mesaje variabile și să se asigure că au rovinietele valabile. Banda a treia va fi deschisă în momentele cu activitate intensă în punctul de frontieră Nădlac 2, sensul de ieșire din țară”.

Sistemul vizează o reducere cu aproximativ 20%  a timpilor controalelor în acest punct de frontieră, iar în următoarea fază se va implementa și un sistem de verificare automată a rovinietei.

Cele mai citite

Related Articles