Prima staţiune lacustră din România așteaptă turiști. Peisajele sunt de basm atât vara, cât și iarna.

Realizat cu fonduri europene, complexul cuprinde 15 căsuţe rustice de vacanţă, suspendate pe piloni deasupra Dunării, din comuna Berzasca, judeţul Caraş-Severin.

Şi asta nu este tot, vor exista piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic. Valoarea proiectului intitulat ”Dreptul la Dunăre” se ridică la 1.800.000 lei.

„Complexul are 15 bungalow-uri compuse dintr-o o cameră de zi, dormitor şi grup sanitar. Nu lipseşte nici terasa cu vedere la Dunăre. Costul unei căsuţe lacustre este de 250 de lei pe zi.”, a declarat pentru Radio Reşiţa, administratorul complexului Sorin Liubimirescu.

Clisura Dunării este unică. Sunt frumuseţi pe care nu le găseşti niciunde în Europa, cu oameni primitori. Sunt atât de multe motive de a vedea pe viu Clisura Dunării, de la Baziaş şi până la barajul de la Porţile de Fier, să vezi locul în care fluviul a trecut în adâncuri, un alt loc mirific din zonă,  insula Ada – Kaleh, o mică atlantidă a Banatului Montan, un amestec al farmecului parfumat al orientului, cu încruntarea zidurilor în formă de stea a fortăreţei, ori ultimele sate ale etnicilor cehi din România.

Niciunde în lume nu se găsesc atât de multe locuri ce merită vizitate, concentrate într-un areal de vis. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Clisura Dunării.

Foto: Fantasticul Banat