[FOTO] Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” venerată de credincioşii reşiţeni

Icoana 1

Zeci de credincioşi s-au închinat astăzi la Biserica ortodoxă română “Schimbarea la Faţă” Govândari II din Reşiţa.

Cu prilejul praznicului “Izvorul Tămăduirii” în sfântul lăcaş de cult din municipiul de pe Bârzava a fost aşezată întru închinare icoana Maicii Domnului “Pantanassa” adusă de la Mănăstirea Vatopedi din muntele grecesc Athos.

Icoana Maicii Domnului „Împărăteasa a toate”, adusă din Grecia, cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Lucian – Episcopul Caransebeşului şi a sfinţilor părinţi de la mânăstirile din Athos, a ajuns în duminica Floriilor la Reşiţa.

„Trebuie să mulţumim delegaţiei care a adus Sfânta Icoană a Maicii Domnului la Reşiţa şi, în mod special unuia dintre credincioşii bisericii noastre, care a ţinut foarte mult ca această icoană să ajungă în lăcaşul de cult din municipiul de pe Bârzava. Copia icoanei făcătoare de minuni şi izbăvitoare de cancer va rămâne pentru totdeauna în Biserica noastră “, a spus părintele Nicolae Ioan Haţiegan – parohul lăcaşului de cult.

Cu prilejul prazncului “Izvorul Tămăduirii” zeci de credincioşi cărăşeni s-au închinat astăzi la icoana Pantanassa şi au venit să i-a aghiasmă mică pentru sfinţirea caselor şi bunăstare sufletească.

În după-amiaza zilei în lăcaşul de cult din municipiul de pe Bârzava Preasfinţia Sa Părintele Lucian – Episcopul Caransebeşului, a oficiat paraclisul Maicii Domnului.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit evenimentul şi consemnează:

 

(Hardy Cvoica)

 

 

 

 

De același autor

Related Articles