[FOTO] Iarna nu-i ca vara nici la ZOO: Unele animale suportă cu greu gerul, iar îngrijitorii le-au pregătit adăposturi călduroase

Iarna la zoo este binevenită doar pentru câteva dintre animale.

Lupii, asinii, oile de camerun, căprioarele, zimbrul, lama sau bufniţa sunt printre puţinele care suportă gerul, ba chiar se bucură atunci când sunt temperaturi sub minus 10 grade Celsius.

Pentru celelalte locuitoare ale grădinii zoologice se pregătesc adăposturile călduroase, acolo unde gradele în termometre nu scad sub 20.

În vederea protejării animalelor autohtone şi exotice, dar şi a păsărilor, găzduite la grădina zoologică din Reşiţa pe timpul iernii, Primăria municipiului a luat o serie de măsuri, spune Gabriel Stănucă – directorul acestui serviciu.

În primul rând, animalele exotice – precum leii, jaguarul, puma, tigrul, mara şi maimuţele, dar şi păsările de apă şi nu numai, au fost retrase în adăposturi, care sunt dotate cu sisteme de încălzire prin pardoseală.

Totodată hrana acestora a fost diversificată şi suplimentată prin adăugarea de vitamine şi proteine, precum sfecla furajeră, şrotul de floarea-soarelui şi fructele de toate felurile.

În prezent grădina zoologică „Ion Crişan” din subordinea Primăriei Reşiţa găzduieşte peste 360 de animale din aproximativ 45 de specii.

Amintim că, obiectivul este deschis vizitatorilor de marţi pânâ duminică în intervalul orar 10.00 – 16.30, a mai subliniat Gabriel Stănucă. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles