O săptămână în care cuvântul moarte a guvernat, din păcate, știrile, se încheie cu o altă veste tristă- Hanibal Dumitrașcu a murit la doar 54 de ani, duminică, la Spitalul Universitar din Capitală.

Cunoscutul psiholog era în stare gravă, fiind ținut în viață doar de aparate, potrivit unor surse medicale. Soția și cele două fiice ale acestuia au fost alături de el până în ultima clipă.

Hanibal Dumitrașcu s-a născut pe 9 ianuarie 1964, în Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Din 2006, Hanibal Dumitrașcu era Conferențiar universitar, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, unde fusese înainte lector universitar din 1995. Totodată, acesta era coordonator Studii Universitare de Master, program de studii Consiliere în Asistența Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la Universitatea București.

Hanibal Dumitrașcu a suferit un accident vascular, după ce în urmă cu doar câteva zile i s-a făcut rău și a fost dus de urgență la spital. Psihologul a fost operat, i s-a drenat sângele, însă creierul era afectat, iar duminică, 20 mai acesta a murit, potrivit unor surse medicale.

„Este o pierdere uriașă atât în plan personal cât și în plan social în România. Țara noastră a pierdut o personalitate importantă. Nu se plângea de afecțiunea pe care o avea, punea în planul doi problemele personale. Diabetul nu este o boală ușoară”, afirmă cu tristețe cei care l-au cunoscut.

Hanibal Dumitrașcu, cunoscut și ca psihologul românilor, a publicat și nenumărate cărți în domeniul psihologiei.

Dumnezeu să-l odihnească. Condoleanțe familiei !

Anca Bica Bălălău

Sursa-wikipedia