[FOTO] Frigul întrerupe lucrările de amenajare eco-turistică la Cascada Bigăr

Lucrările de modernizare ale obiectivului turistic de la Cascada Bigăr din Caraş-Severin luate prin surprindere de zăpadă şi ger şi sistate temporar.

Managerul de proiect, Teia Ciulacu a precizat pentru Radio Reşiţa că din cauza temperaturilor foarte coborâte, momentan lucrările, realizate în proporţie de 90% au fost întrerupte, dar dacă vremea va permite, acestea vor fi cu siguranţă reluate.

Deși aveau ca termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie 2016, din cauza condiţiilor meteorologice, acestea vor fi terminate în primăvara anului viitor când urmează să fie amplasată şi platforma de vizitare a cascadei, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu. În plus s-au început lucrările edilitare de defrişare şi degajare a zonei în vederea reamenajării parcărilor. În funcţie de buget, acestea vor începe la modul serios în primăvara lui 2017, a mai subliniat gospodarul.

În ceea ce priveşte paza obiectivului şi mai ales a lucrărilor efectuate şi nefinalizate, Adrian Stoicu a precizat că, Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa a întocmit un plan şi a desemnat o persoană pentru supravegherea obiectivului din Valea Minişului.

Turiştii care tranzitează zona în această iarnă, vor putea admira doar peisajele, căci punctul de alimentaţie publică a fost închis până la venirea primăverii din lipsa rentabilităţii şi a clienţilor, a mai subliniat primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles