[FOTO] Focar de infecție la marginea orașului

220

Un alt focar de infecție amenință locuitorii din Dealul Crucii, dar și animalele sălbatice care trăiesc în pădurile de la periferia Reșiței.

Nu este pentru prima dată când terenurile virane din apropierea municipiului reședință de județ sunt transformate în gropi de gunoi. De această dată, sute de kilograme de cartofi, dar și moloz au fost aruncate pe câmp, de persoane iresponsabile. Mai mult ca sigur, temperatura ridicată prognozată pentru următoarele zile va transforma zona într-un focar de infecție.

Situaţia a fost făcută cunoscută şi Gărzii de Mediu, dar şi autorităţilor locale. City managerul Paul Vasile spune că vor fi luate măsuri.

„Să arunci pe marginea şoselei de centură sute de kilograme de cartofi, mi se pare o nesimţire din partea celui care a făcut-o. Poliţia locală a intrat în posesia fotografiilor şi încearcă identificarea autorului. O echipă s-a deplasat astăzi acolo”.

Până acum nu a fost găsit autorul. Poliţia locală continuă cercetările pentru a afla cine se face vinovat de situaţia creată. Dacă va fi identificat, acesta va fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei, dar şi obligat să ecologizeze zona.

(Sebastian Dragomir)