Drumul din satul Dalci, aparţinător comunei Turnu Ruieni, stricat voit de transportatorii de masă lemnoasă de la exploataţiile din zonă.

Oamenii se revoltă, iar primarul, în loc să ia măsurile care se impun ca întâiul stătător al comunităţii, gesticulează, acuză şi se dezvinovăţeşte.

Un drum comunal de câţiva kilometri pe raza localităţii Dalci, aparţinătoare comunei Turnu Ruieni din Caraş-Severin, aproape impracticabil din cauza maşinilor de mare tonaj care de ani buni circulă fără restricţii pe uliţele satului. Este vorba despre câteva autocamioane cu o încărcătură de peste 40 de tone de lemn, care zilnic rulează pe uliţa localităţii şi distrug totul ce întâlnesc în cale. Sătenii spun că, în complicitate cu poliţia şi primăria, transportatorii au demontat şi semnele de circulaţie de pe raza satului Dalci, amplasate cu ceva timp în urmă şi care au dispărut peste noapte. Oamenii revoltaţi s-au adresat primarului comunei Turnu Ruieni Mihai Maralescu care în opinia lor nu face nimic, nu îi bagă nicicum în seamă şi nu le-a acordat niciun răspuns la adresele înaintate. Acum ei s-au adresat postului nostru de radio şi am încercat pe cât posibil să-i ajutăm, doar că la primărie ne-am lovit de indolenţa gospodarului care nu are competenţa necesară de a gestiona o astfel de problemă. Mihai Maralescu spune că nu are ce face, nu sunt fonduri şi că va sista temporar transportul de material lemnos în zonă:

Oamenii sunt revoltaţi şi spun că în curând vor rămâne izolaţi de restul comunei pentru că deşi transportatorii de lemn au pietruit uliţele satului, au făcut-o doar de ochii lumii, autovehiculele cu care se deplasează ajungând zilnic în atelierele de reparaţii de la Caransebeş:

Primarul comunei Turnu Ruieni spune că transportatorii de lemn ar putea folosi şi varianta care ocoleşte satul Dalci, însă drumul este neamenajat şi necesită o investiţie şi mai mare decât consolidarea şi asfaltarea străzii principale din localitate cu pricina, doar că sunt necesare tone de piatră pe care nici ocolul silvic Caransebeş şi nici primăria pe care o conduce nu şi le pot asuma din punct de vedere financiar.

În concluzie, până la rezolvarea situaţiei, primarul acuză, iar localnicii suferă.

(Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Din pacate domnul primar a uitat ca nu mai este in campania electorala si a mai mintit inca odata, masinile trec in continuare distrugand ce a mai ramas de distrus. Mai bine sa fi tacut!!! Tacerea valoreaza de o mie de ori mai mult decat minciuna. Caracterul unui om este suma actiunilor lui!

Comments are closed.