[FOTO] Delegaţie germană la Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz din Reşiţa

ambasador german la resita (3)

Doi demnitari germani se află astăzi în mijlocul etnicilor germani, într-o vizită oficială la Reşiţa. Este vorba de ES Werner Hans Lauk – ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi ES Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timişoara. Delegaţia a vizitat în această dimineaţă Liceul Teoretic “Diaconovici-Tierz” din Reşiţa, singura unitate şcolară cu predare în limba germană, la toate formele de învăţământ, din Banatul de Munte, a stat de vorbă cu elevii şi cadrele didactice şi a promis sprijin pentru desfăşurarea în bune condiţii a învăţământului în sud-vestul României. Excelenţa Sa a declarat că în Banatul de Munte trebuie acordată o atenţie deosebită învăţământului în limbile minorităţilor conlocuitoare, pentru că România este un stat european şi Banatul se ghidează după principiul diversitate şi multiculturalitate. Atât inspectorul şcolar general Nicolae Grindeanu cât şi cadrele didactice de la învăţământul primar şi gimnazial au expus problema manualelor şcolare, iar prof. Christiane Cosmatu – subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României a precizat că acestea vor fi reeditate sau vor fi folosite cele improvizate la nivel de unitate şcolară conform programei.

Delegaţia diplomatică germană a participat la sărbătorirea celor 15 ani a grupei de teatru şcolar în limba germană “Rolf Bossert” din municipiul de pe Bârzava funcţională la nivelul Liceului Teoretic “Diaconovici-Tietz” prin vizionarea piesei “Die drei goldenen Rosen” o adaptare după o nuvelă scrisă de Alexander Tietz.

ES Werner Hans Lauk – ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi şi ES Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timişoara au oferit cărţi şi materiale didactice profesorilor şi elevilor şcolii.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles