[AUDIO-FOTO] De Crăciun, la Reşiţa prăjiturile fac minuni şi salvează vieţi

Elevii Colegiului Economic al Banatului Montan şi cei ai Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa s-au alăturat miercuri, 21 decembrie Campaniei umanitare derulate de Radio România Reşiţa, „Muzică pentru viaţă”, în desfăşurare până vineri, 23 decembrie în Centrul Civic al municipiului de pe Bârzava.

Alături de părinţi şi cadrele didactice coordonatoare, elevii au pregătit diverse dulciuri în familie pe care după orele de curs au venit şi le-au comercializat pentru o cauză nobilă, copiii bolnavi de cancer, internaţi în Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timişoara, trecătorilor prin Târgul de Crăciun, dar nu numai.

Pentru Radio Reşiţa, elevii şi profesorii celor două colegii participante au subliniat:

Mă numesc Ana Maria Marta. Anul acesta am încercat să facem în casă dulciuri. Reşiţenii reacţionează foarte bine, s-au oprit destul de mulţi, unii chiar ne-au dat bani fără să cumpere ceva pentru că ştiau că este pentru copiii cu cancer. În fiecare an am văzut această campanie ca un lucru foarte bun pentru că prin aceste acţiuni le facem bine tuturor oamenilor şi mai ales copiilor.

Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” s-a alăturat campaniei „Muzică pentru Viaţă”. îmi place foarte mult citatul lui Beethoven: „Nu cunosc niciun semn al superiorităţii decât bunătatea”. Este adevărat, bunătatea trebuie şi ea educată, dar oricine poate fi bun, dacă suntem mai atenţi la nevoile celor din jur. Ne alăturăm şi noi acestei campanii, mai ales că şcoala noastră are un elev care a reuşit să învingă această boală şi prin această acţiune suntem şi noi solidari cu copiii care au nevoie de ajutorul nostru„, a precizat directorul Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz”, prof. Viorica Gârtoi.

Suntem elevi ai Colegiului Economic al Banatului Montan şi am venit în Centrul civic pentru a ne alătura Campaniei Radio România Reşiţa, „Muzică pentru viaţă”. Banii colectaţi din vânzarea prăjiturilor îi vom dona pentru că este un demers binevenit pentru toată lumea„, a subliniat elevul Florin Denis Teleptean.

Ne-am mobilizat şi alături de elevii noştri ne-am alăturat Campaniei Radio Reşiţa; am pregătit produse făcute la liceu de către elevii noştri. În fiecare am ne alăturăm unor astfel de campanii, însă „Muzică pentru viaţă” este binevenită pentru că acei copilaşi chiar au nevoie de ajutorul nostru şi prin astfel de activităţi dezvoltăm în rândul elevilor nostri, posibilitatea de a învăţa să fie cât mai aproape de cei aflaţi în nevoi„, a adăugat prof. Oana Tătaru de la Colegiul Economic al Banatului Montan.

Şi reşiţenii care s-au alăturat campaniei umanitare şi au cumpărat din bunătăţile expuse au fost entuziasmaţi de creaţiile copiilor şi a părinţilor acestora şi de gestul lor de caritate:

Alături de colegii săi de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” a fost şi unul dintre învingătorii maladiei secolului, Mario Alexandru Bivolariu, elev în clasa a IX-a la această unitate de învăţământ:

Fondurile colectate au fost donate apoi în urna amplasată în faţa Căsuţei de sticlă din centrul urbei de pe Bârzava.

Cele mai citite

Related Articles