[FOTO] Copiii de la Centrul „Aurora ” Reşiţa au răspuns cu succes la Festivalul interjudeţean “NEROSTITE CHEMĂRI” de la Simeria

277

Echipa de elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa s-a întors câştigătoare de la Festivalul interjudeţean “ NEROSTITE CHEMĂRI”, organizat la Simeria, Huneodara.

 Coordonaţi de 4 cadre didactice, cei 12 copii de gimnaziu au prezentat o suită de dansuri populare din Banat, poezii în grai şi la secţiunea teatru, au urcat pe scenă cu   schiţa “ D-l Goe” .

Talentul şi munca elevilor reşiţeni au fost răsplătite cu trofeul concursului care a găzduit peste 200 de participanţi din Sibiu, Mureş, Bistriţa, Hunedoara, Caraş Severin şi din Chişinău.

Pentru şcolarii care au reprezentat Centrul “Aurora” din Reşiţa această competiţie reprezintă o susţinere a motivaţiei de a avea încredere în capacităţile proprii şi de asemenea participarea în viitor la acest gen de manifestări culturale.

Prezenţa la concurs a urmărit stimularea potențialului artistic și creativ al tinerilor aflați în dificultate, precum și dezvoltarea capacităților de socializare.

Ajuns la ediţia cu numărul 4, Festivalul “ NEROSTITE CHEMĂRI ”organizat de Centrul de Pedagogie Curativă Simeria are un caracter cultural şi se adresează copiilor cu cerinţe educative speciale.

  ( Mihaela Holub)