Școala online nu a fost accesibilă tuturor, mulți elevi neavând acces la cursuri din cauza problemelor financiare ale familiile lor, care nu le-au putut asigura un smartphone sau un calculator cu care să lucreze sau nu au avut conexiune la internet.

Conștienți de importanța educației, elevii Colegiului Național Traian Doda din Caransebeș, membri ai Clubului Impact Team Doda au hotărât să nu-i uite pe acești copii lăsați în urmă, să-i ajute să continue să învețe, iar programul Nouă ne pasă!, le este dedicat. Proiectul își propune să ajute 8 elevi care au acumulat un număr mare de absențe în perioada școlii online din cauză că nu au avut acces la un laptop, telefon sau o tabletă. În timp ce unii provin din familii cu situație materială precară, alții sunt orfani sau sunt în grija bunicilor, părinții lucrând în străinătate.

Un prim pas pentru strângerea de fonduri necesare achiziționării echipamentelor electronice, a fost organizarea unui Târg de Paște cu produse specifice create de Clubul Impact Team Doda. Banii adunați sunt însă insuficienți, dar copiii nu se dau bătuți. Au organizat și o campanie de strângere de fonduri, astfel ca până în luna septembrie, o dată cu noul an școlar, cei 8 copiii să se bucure de un telefon, calculator sau tabletă.

În paralel cu strângerea de fonduri, copiii sunt ajutați de membrii Clubului Impact Team Doda la lecții și implicați în diverse activități ale clubului. În următoarea perioadă, în cadrul activităților va fi invitat și un psiholog pentru a discuta cu cei mici problemele pe care le întâmpină.

Clubul Impact Team Doda reamintește celor care doresc să contribuie financiar la campania Nouă ne pasă! că toți copiii sunt egali și toți au dreptul la educație, a declarat coordonatorul proiectului, profesor Daniela Fara.