[FOTO] Centrul “Speranţa” a fost inaugurat

Centrul Speranţa din Reşiţa, unde se află copii daţi în plasament, a fost reabilitat printr-un proiect finanţat de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, şi oferă de acum condiţii optime de viaţă, la standarde europene.

”Am inaugurat o altă investiţie, după cea de marţi, de la Caransebeş, la Centrul Bunavestire. Dacă cel de la Caransebeş era destinat persoanelor cu dizabilităţi, la Centrul de Plasament Speranţa din Reşiţa, sunt găzduiţi copiii aflaţi în plasament. Investiţia totală, la acest centru este de trei milioane lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean este de aprovimativ 600 mii lei. După aceste lucrări, vom avea 60 de locuri pentru copii, care vor beneficia de un confort sporit, la standarde europene. La acest centru, ne propunem şi o reorganizare, iar copii din Centrul Raisa Reşiţa să fie aduşi aici, având în vedere că numărul de locuri este mai mare decât cel al copiilor aflaţi în plasament”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Centrul „Speranţa” Reşiţa a fost reabilitat în cea mai mare parte, astfel încât  lucrările au constat în reabilitare, reparaţii, modernizări şi modulări, respectiv, în în Corpul A, etajele I, II şi III, au fost amenajate spaţii de birouri pentru personalul angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, etajele II şi III fiind recompartimentate ca spaţii de cazare modulare (dormitor cu grup sanitar), săli de curs, unde copiii îşi scriu temele, săli pentru petrecerea timpului liber, birourile pentru personalul angajat din cadrul Centrului Speranţa Reşiţa, precum şi o capelă. Corpul B înseamnă cantina, compartimentarea holului pentru garderobă şi spălătoarele. Tot aici, s-a realizat o sală pentru personal, vestiar personal, grup sanitar şi alte diverse spaţii de depozitare. De asemenea, în Corpul C funcţionează spălătoria şi atelierele care au fost amenajate şi compartimentate.

Proiectul „Amenajări, reparaţii  şi modernizări” la Centrul „Speranţa” Reşiţa a fost implementat în perioada 10 aprilie 2013 – 15 martie 2018, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în calitate de autoritate finanţatoare prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin şi  Consiliul Judeţean Caraş-Severin – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în calitate de beneficiar.

”Mă bucur că totul arată foarte bine, totul e nou, atmosfera este una plăcută. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a suportat o investiţie mare în cele două centre, Bunavestire de la Caransebeş, pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi, şi Speranţa din Reşiţa, pentru copiii aflaţi în plasament, care se ridică la aproximativ zece milioane lei. Aceste investiţii sunt binevenite, sunt pentru confortul beneficiarilor. Ţine de noi să le oferim grija, atenţia şi dragostea de care au nevoie. Condiţiile materiale nu sunt suficiente. În Caraş-Severin aceste condiţii există. Urmează dăruirea noastră pentru ei”, a subliniat directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, Elena Solomonesc.

De același autor

Related Articles