[FOTO] Cea mai vârstnică bunicuţă a reşiţenilor a împlinit 106 ani de viaţă. Sănătate multă, Tanti Veti!

Cea mai în vârstă femeie din Reşiţa – Tanti Veti, aşa cum îi spun apropiaţii a împlinit la 24 septembrie frumoasa vârstă de 106 ani, fiind cea mai în etate bunicuţă… din Banatul de Munte.

Născută în urmă cu peste un secol, când nici măcar Reşiţa nu avea încă statut de oraş, într-o familie de etnici germani cu 8 copii, Barbara Massai a lucrat până când a ieşit la pensie la o secţie de cusătorie pantofi, a trecut prin două războaie mondiale, i-a supraviețuit soțului și fiicei și încă se poate mândri cu o viață activă și o judecată de invidiat.

Femeia spune că munca şi hrana sănătoasă sunt secretele celor 106 ani de viaţă. Nu a fumat şi nici nu a băut vreodată. Barbara Masai, deși nu mai aude foarte bine la vârsta ei, povestește că nu a fost niciodată bolnavă. Timpul liber şi l-a petrecut în mare parte citind sau plimbându-se alături de fiica ei, care din păcate a trecut la cele veşnice în urmă cu câţiva ani.

Acum, Tanti Veti este în grija unei vecine cu suflet mare, care îi asigură zilnic cele de trebuinţă. Este vorba de Maria Fara, o pensionară din Reşiţa, care a spus că se înţelege foarte bine cu bătrâna şi este o plăcere să aibă grijă de ea.
Sănătate multă!
(Hardy Cvoica)